Középiskolások számára is készített pénzügyi tesztet a Pénziránytű Alapítvány - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Középiskolások számára is készített pénzügyi tesztet a Pénziránytű Alapítvány

MTI
2021. okt. 27. 8:38
Kamasz a családban

Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit. A felnőtteknek és az általános iskolás korú gyerekeknek rendelkezésre álló tesztek mellett most már a középiskolások is ellenőrizhetik pénzügyi szokásaikat.

A néhány perc alatt kitölthető kérdéssorok megmutatják, mennyire takarékos a válaszoló, hogyan képes a pénzét beosztani. A személyiségprofilból a közlemény szerint kiderül az is, mire kell a jövőben jobban odafigyelni a mindennapok során.

A Pénziránytű Alapítvány kiemelte, hogy az eddigi több mint 35 ezer kitöltés alapján a diákok a tudatosabbak, ami az iskolai pénzügyi nevelő munka hatásának köszönhető. A teszteken a kiadások és bevételek egyensúlyának kialakításában felnőttek 84 százaléka ért el magas pontszámot, az általános iskolásoknak viszont 90 százaléka. A középiskolás előzetes eredménye 95 százalék.

A takarékos megoldások is a gyerekek szemléletében jelennek meg jobban, egyedül a mértéktartásban teljesítenek jobban a felnőttek az iskolásoknál - tették hozzá.

(fotó: Shutterstock)