Véletlenül találkoztak, ám szerelem volt első látásra – egyebek mellett ilyen bensőséges információkat osztott meg kapcsolatukról Király Viktor és felesége, Király Virág Anita a KINCS Estek vendégeként a Corvinus Egyetemen. A találkozó Viktor egyik dalának címét kapta: a „Marry Me”-t feleségének írta. A beszélgetés moderátora Mádai Vivien volt, aki a találkozásuktól a családdá válásukig kérdezte a párt.

„Kellett idő, hogy hozzászokjak az együttéléshez”

Viktor és Anita 3 hónapja házasok, kisbabájuk hamarosan megszületik. Egy közös ismerősük mutatta be őket egymásnak, ám az összeköltözésre mindketten kicsit másképp emlékeznek. Anita először csak fogkeféjét, néhány apró holmiját hagyta ott Viktornál, akire már az első perctől mosott, főzött. Viktor később kulcsot adott szerelmének, de – mint mondta – ő tipikus férfi. Sokáig ragaszkodott a legénylakáshoz, és ahhoz az életstílushoz, amelybe nem fér bele, hogy bárki megmondja neki, mikor érjen haza, hol tegye le a holmiját. „Kellett idő, hogy hozzászokjak az együttéléshez, míg értékelni tudom, hogy van, aki hazavár.” Szerinte a férfiak ebben óvatosabbak. Ő tartja magát ahhoz, hogy több hónap teljen el, míg összeköti valakivel a mindennapjait. Anitával másfél év után jutott el idáig. Ugyanakkor hozzátette: ma már nem tudja elképzelni lakását párja nélkül.

„Mindkét oldalról kompromisszumokra van szükség”

Anita az összeköltözés után azonnal a falak átszínezését tervezte, éppen azért, hogy a legénylakás-stílus megszűnjön. Mint mondta, szép lassan szerette volna felépíteni a közös életüket, hiszen az első perctől tudta, Viktor az, akivel szeretné leélni az életét. Könnyen idomult Viktor zenészéletéhez, a legtöbb koncertre ő is elmegy. Viktor szerint nem könnyű vele az alkotás idején, ha stúdióba vonul, nem szereti, ha zavarják, és fellépés előtt sem tud foglalkozni párjával. Szerinte az ő szakmájában a bizalomnak is erősebbnek kell lenni, és mindkét oldalról nagy kompromisszumokra van szükség.

Fontos volt a szülők áldása

Mádai Vivien a lánykérésre is rákérdezett. Elmesélték, hogy egy római utazáson került rá sor. Anita lepte meg a családját az úttal, amelyre Viktor is elkísérte őket. Viktor titkos szervezkedése után a Trevi-kútnál történt a lánykérés, amelyhez fontos volt számára, hogy a szülők áldását is megkapja.

Marry Me

Az esküvőt két hét alatt szervezték meg, azt követően, hogy kiderült, kisbabájuk lesz. A szűk határidőt Viktor Amerikában élő ikertestvére miatt szabták, aki ekkor látogatott haza családjával. A következő látogatás pedig már nagyon közel esett volna a szüléshez. Elmondták, hogy a helyszínválasztással nem volt probléma, egyik első randevújuk helyszínén, egy balatonfüredi szállodában volt a nagy nap. Bár a helyszín népszerű a házasulandók körében, de télen, és főleg vasárnap senkivel nem kellett megküzdeni a kitűzött napért. Viktor erre az alkalomra írta a „Marry Me”-t.

„Ez már egy másik szint”

Mindketten fontosnak tartják házasságot, amely szerintük egy gesztus a másik felé, annak kifejezése, hogy a kapcsolatuk egy életre szól. Anita szerint az összetartozást, az elválaszthatatlanságot jelenti a gyűrű. Viktor elmondta: annak ellenére, hogy szülei 40 éve élnek együtt, ő mégis nagyon szkeptikus volt, korábban úgy gondolta, a házasság csak egy papír. Ma már örül, hogy megváltozott a véleménye, büszkén mutatja be feleségét Király Virág Anitaként. – Ez egy másik szint – fogalmazott. Anita szülei is 30 éve házasok, és ő kislányként még azt tervezte, hogy édesanyjához hasonlóan 21 évesen vállal gyermeket. Ez nem így történt, amit ma már egyáltalán nem bán. Viktornak is idő kellett ahhoz, hogy felnőjön a szülőszerephez. Szerinte ez most, 35 évesen érkezett el. Azt már tudják, hogy kisfiuk lesz, de a névválasztás még előttük áll. Viktor, aki Amerikában született, olyan nevet szeretne, ami univerzális, bárhol lehet használni. Úgy fogalmazott: „valami király” nevet szeretne.