A két nap alatt négy kontinensről csaknem hatvan rangos felszólaló, állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztja meg a jövő generációit érintő gondolatait. A szervezők idén „A család a biztonság záloga” alcímet választották az esemény mottójának.

A korábbi események hagyományához hűen a négy magyar történelmi egyház, a katolikus, az evangélikus, a református és a zsidó egyház vezetőjének áldásával kezdődik délelőtt 10 órakor az V. Budapesti Demográfiai Csúcs, majd Jordan B. Peterson klinikai szakpszichológus vitaindító előadása következik. Az állam- és kormányfői szekcióban Novák Katalin köztársasági elnök mellett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, Rumen Radev bolgár elnök és Philip Isdor Mpango, a Tanzániai Egyesült Köztársaság alelnöke is felszólal.

Az első nap délutánját James Heckman Nobel-díjas közgazdász előadása színesíti. Emellett több, demográfiai kérdést taglaló panelbeszélgetés is helyet kapott a programban, amelyek a háború, a tudomány, a civil szervezetek, illetve a családok közötti kapcsolatot vizsgálják.

Pénteken, a nemzetközi találkozó második napján Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár moderálása mellett miniszteri panelbeszélgetést rendeznek, amelyen a résztvevő kilenc miniszter saját országának jó családügyi gyakorlatait mutatja be. Majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Freund Tamás előadásával, és a mesterséges intelligencia családokat érintő kihívásairól szóló érdekfeszítő panelbeszélgetéssel folytatódik a program. Az esemény zárásaként az Ausztráliából érkező Nick Vujicic prédikátor motivációs előadását hallgathatják meg a résztvevők.

Szombaton országszerte családi napokkal, gyermekprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat a főváros mellett Debrecenben, Esztergomban, Kecskeméten, Székesfehérvárott és Zalaegerszegen.