Meghívó origami segítségével: Hajtogassunk hajót, madarat vagy repülőt – ezzel az ügyességi feladattal már a legkisebbek is megbirkóznak, és nem kell hozzá más, mint papír. A legjobb, ha színesből válogathatunk, de a fehér is megteszi: erre kerülhet a szöveg a legfontosabb információkkal. A kis vendégek boldogok lesznek a meghívóként szolgáló apró játékkal.

Meghívó kőbe vésve: …vagy inkább kőre írva! Közös séta alkalmával keressünk közepes méretű, laposabb köveket, majd otthon tisztítsuk meg őket, amennyire lehetséges. Száradás után már csak egy filctollra van szükségünk, és készülhet is az igazán maradandó szülinapi meghívó.

Meghívó matricákkal: Akármilyen papírt egyedivé tesznek a matricák! Vásároljunk matricatömböt, vagy keressük elő az otthoni gyűjteményt. A szülinaposnak fontos feladata van: minden meghívottnak a lehető leginkább hozzáillő matricát kiválasztani és ráragasztani a meghívójára.

Rajzos meghívó: Ha a szülinapos szeret rajzolni, és még elegendő idő áll rendelkezésre a meghívók kiosztásáig, akkor vágjuk végső méretre a – lehetőleg keményebb – papírokat, és a többi már az ünnepelt dolga. Fontos, hogy az eredeti terveknél nagyobb teret hagyjunk a rajzoknak, mert előfordulhat, hogy a kis művész annyira beleéli magát az alkotásba, hogy több helyre lesz szüksége.

Újságképes meghívó: Fiúzsúrnál ideális megoldás, ha színes sportújságot vagdosunk darabjaira, és a meghívottak kedvenc sportolóinak, logóinak képét ráragasztva tesszük egyedivé a meghívót.

Mozgó meghívó: Kartonra és milton kapocsra lesz szükségünk, na meg egy délutánra a mozgó meghívó készítéséhez. Bagoly-, kutya-, virág-, házikó-, torta-, vagy bármilyen más formára is készülhet szülinapi meghívó. Az első lépés ehhez, hogy egyszínű, de színes kartonra megrajzolunk, majd kivágunk egy nekünk tetsző, tenyérnyi nagyságú alakzatot. Legyen ez mondjuk egy bagoly. A következő lépésben megrajzoljuk a bagoly arcát, majd a szárnyaira ráírjuk a zsúr tudnivalóit. Egy másik színű papírból a formánkra passzoló szárnyakat vágunk, és ezek tetejét milton kapoccsal rögzítjük a baglyunk testéhez. A színes, mozgó szárnyakat elmozdítva láthatóvá válik a meghívó szövege, ezzel együtt pedig vicces bagollyal nézünk szembe.

(fotó: Shutterstock)