Kedvencének vásárol? Kerülje el az ismeretlen internetes termékeket! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kedvencének vásárol? Kerülje el az ismeretlen internetes termékeket!

NÉBIH
2019. máj. 9. 7:56
Életmód

Ismét egy különleges termékkört, a kutyasamponokat vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A 24 tesztelt termékből 4, nem tartalmazta a feltüntetett hatóanyag mennyiséget.

Az interneten vásárolt, hazánkban nem engedélyezett 5 állatgyógyászati készítményből 3 termékben volt kevesebb a hatóanyag a csomagoláson ígért mennyiséghez képest. Ezekkel a kutyasamponokkal szemben nem tud eljárni a hatóság, de ez az eredmény is alátámasztja, hogy a Magyarországon nem engedélyezett készítmények használata kockázatos, így vásárlásuk nem javasolt.

Magyarországon nem engedélyezett készítmények használata kockázatos, így vásárlásuk nem javasolt.

A hatóság végül 2 termékkel kapcsolatban figyelmeztette a gyártót az egyiknél a jelöléssel, a másiknál a jelöléssel és a hatóanyag-tartalommal is probléma volt. A Nébih kötelezte az érintett vállalkozásokat a hibák javítására.

A kutyasamponok bakteriológiai tisztaságát, pH értékét, valamint sűrűségét is vizsgálta a szervezet, ezeknél mindent rendben találtak.

A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálata ezúttal rendhagyó módon zajlott. A gyógyhatású készítményeket csak egy, a klasszikus vásárlói szempontok mentén összeállított kérdőív segítségével értékelték a résztvevők, a tapasztalatokról itt olvashatnak. Emellett a megvizsgált 6, bolha- és kullancsriasztó hatású biocid terméket a dobozon feltüntetett információk, a használati utasítás, a fizikai jellemzők, valamint az illat értékelésével rangsorolták a tesztelők.

További információk, érdekességek és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán: http://szupermenta.hu/kutyasamponokat-teszteltunk/