A Táborfigyelő portál ügyvezetője a közmédia műsorában elmondta, hogy a kérdések több mint tíz témakört dolgoznak fel, kitérnek például a táborok jogi és gazdasági működésére, kommunikációjára a szülőkkel, a táborhely kialakítására, a szállásra, az étkezésre és a biztonságra.

A táborok által adott válaszokat egyebek mellett szúrópróbaszerű vagy szülői jelzés miatt végzett ellenőrzések biztosítják - hangsúlyozta.

A taborminosito.hu honlapon elérhető rendszer célja, hogy a szülők megnézhessék, milyen helyre küldik gyermeküket. Emiatt Tóth Béla reméli, hogy a következő nyári szünetre több ezer bevizsgált tábor lesz a rendszerben.

A gyermektáborok piacán eddig nem volt egységes, komplex minősítés, ami nehezítette a családok dolgát a táborválasztás előtt, hiszen laikusként szinte lehetetlen volt megkülönböztetni a táborokat egymástól. Ez leginkább azért okozhatott gondot, mert a szülők bizonytalanságát növelte, hiszen nem tudhatták, hogy gyermeküknek a megfelelő vakációs lehetőséget választják-e, illetve biztonságban tudhatják-e csemetéjüket – áll a cég közleményében.

Az értékelést követően a táborok egy évre szóló minősítési oklevelet kapnak, valamint a vizsgálatnak megfelelő sátorszámot is fel kell tüntessék weboldalukon, reklámanyagaikon.