– Már 14 évvel ezelőtt körvonalazódott bennem ez a téma. Akkor még nagyon kicsik voltak a gyermekeim, és minden nap egy küzdelem volt, szinte semmire nem volt időm. Foglalkoztatott a kérdés, vajon hogyan csinálják azok az anyukák, akik valamilyen társadalmilag hasznos dolgot is végeznek a gyermeknevelés mellett. Ezért készítettem is akkor egy interjúkötetet, amelyben ilyen édesanyákkal beszélgettem – emlékezett vissza a Duna TV magazinműsorában Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője, aki maga is négygyermekes édesanya.

– Egy idei gálaesten ismét  sor került egy hasonló beszélgetésre, amikor Bugár Csabával, a Magyar Államkincstár elnökével és feleségével, dr. Búza Évával jártuk körül a család és hivatás összehangolásának kérdését. Ekkor fogalmazódott meg a podcastműsor ötlete – idézte fel Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

Az ügyvezető elmondta, hogy a podcasttal két célcsoportot szeretnének megszólítani: egyrészt azoknak szeretnének biztatást és erőt nyújtani, akik egy vagy két gyereket nevelnek, és közben a munka világában is helyt állnak, vagy már vágynak vissza a munka világába. Másrészt azoknak is szeretnének jó példát mutatni, akik családalapításban gondolkodnak, vagy bátorítani azokat, akik esetleg egyelőre tartanak tőle.

– Az első podcast-felvételt szinte végigsírtam, annyira megható gondolatokat fogalmazott meg vendégünk, Nagy-Kálózy Eszter színművész. Bízom abban, hogy hatalmas lelki útravalót kapnak azok, akik meghallgatják az első adást – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.
 

Az ügyvezető elmondta: a podcast-adások havi rendszerességgel jelennek meg. A második beszélgetés vendége Czakó Borbála közgazdász, topmenedzser lesz, a harmadik részben pedig Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója mesél majd.