Gál Kinga és Hölvényi György kapta a NOE-díjat - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gál Kinga és Hölvényi György kapta a NOE-díjat

Szöveg: MTI, fotó: Mohai Balázs/MTI
2020. okt. 29. 13:50
Támogatások, kedvezmények

Gál Kinga fideszes és Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselők is megkapták idén a NOE-díjat a családokért, kiemelten a nagycsaládokért végzett rendkívüli, áldozatos munkájukért.

A csütörtökön, Budapesten, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) központjában tartott ünnepségen Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke azt hangsúlyozta: különösen a jelenlegi járványhelyzetben, az élet egyre nagyobb része zajlik a virtuális térben. Bár magas szintű az információ áramlása, sokan mégsem ismerik az Európai Parlament (EP) munkáját.

A NOE viszont tudja, hogy az EP munkájának napról-napra nő a jelentősége, a súlya. Sok esetben az EP-ben dőlnek el olyan dolgok, amelyek a magyar családok életét is befolyásolják.

Gál Kinga és Hölvényi György ha kellett, felléptek és a családok érdekeit védték, az Európai Parlamentben a magyar családok érdekében végzett munkájukkal kiérdemelték a NOE-díjat – tette hozzá az egyesület elnöke.

Gál Kinga nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést. Hozzátette: a munka ezzel nem ér véget. Kiemelte: a mostani helyzetben is látni, „a család segít, összefog és véd”.

Hölvényi György az elismerést megköszönve azt emelte ki: a család minden társadalomnak, a társadalmi létezésnek az alapja, „olyan mint a levegő”.