Márton Zsuzsanna, a szövetség elnöke megnyitójában elmondta, hogy céljaik között szerepel a gyermekekbe plántálni a szülővé válás iránti vágyat, hogy ők maguk is ezt tekintsék követendő életformának. „Meggyőződésem, hogy így tudjuk a legtöbbet tenni szülőföldünkért, nemzetünkért, megmaradásunkért és az összetartozásunkért, határon innen és túl.” – emelte ki az elnök asszony.

A Nagy Családi Vetélkedőt immár harmadik alkalommal indították útjára, és az áprilisban meghirdetett két online fordulót több száz család sikeresen teljesítette. Az online fordulók pontszámai alapján a Kárpát-medence öt régiójából, a legjobban teljesítő családok kaptak meghívást a döntőre. 

A verseny során kiélezett, de nagyon jókedvű, szórakoztató feladtok megoldásával végül a Felvidékről, Gútáról érkezett Elzer család nyerte meg a 2023. évi Nagy Családi Vetélkedőt.

A nyertes családok pénzjutalomban részesültek. Azonban az összetartozás érzése, a baráti kapcsolatok kialakulása és nem utolsó sorban a jó hangulat, a szülők és a gyerekek közös öröme volt a fesztivál kiemelkedő jellegzetessége - közölte a szervezet.

Korábbi cikkünkben bővebben mesélt a Szülők napja fontosságáról Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke, és Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke. A Szülők Házáról pedig részletesebben Regős Judit ebben a cikkünkben mesélt.