Hogy a falfestéken kívül mi kerül a falra, általában mellékes szokott lenni, pedig egészen egyedivé tehetjük a lakásunkat, ha eleresztjük a fantáziánkat! Első lépés: felejtsük el, hogy a falra csak faliképet lehet akasztani!1. Kezdjük azzal, hogy a családról, barátokról készült kedvenc fényképeket előhívatjuk. Nem kell, hogy azonos méretűek legyenek a fotók, és a keretek színe és anyaga is lehet különböző – az emlékek egyvelege mindenképp szemgyönyörködtető lesz.

2. Nem feltétlenül kell az ékszereinket fiókban, ládikában, vagy a szekrényben tárolni, bátran kitehetjük őket a falra, a kislányok is biztosan örülnek majd neki. Szerezzünk be különleges akasztókat a nyakláncok, karkötők számára, ez ügyben érdemes bolhapiacon körülnézni.

3. Apró-pici kerámiacsodák: kézműves vásárok gyakori portékái. Házikó, szívecske, angyal, kismadár – olyan jól mutatnak együtt egy-egy falfelületen!

4. Nem kell mindent a funkciójának megfelelően használni! Miért ne tehetnénk fel egy szépre szőtt, széles sálat a kanapé mögé falvédőnek? Vagy a nagymama csipketerítőjét üvegkeretbe zárva faliképnek? És ha a nyáron szedett virágot vagy az őszi leveleket montázzsá varázsoljuk?

5. Romantikus hangulatot varázsol a falra a nyáron megszárított rózsa, levendula vagy fűszernövény-csokor. Ha ügyelünk, hogy ne legyen belőlük porfogó vagy molylakás, pár hónapig biztosan szépek maradnak.

6. Az őszi kert sok szépséget tartogat. Fonjunk koszorút a gyerekekkel szőlővesszőből, borostyánból, fűzfából, a koszorú nagyon jól mutat a falon!

7. Szüleink, nagyszüleink padlásáról előszedhetjük a régi, festett tányérokat. Nem kell, hogy telerakjunk velük a konyhafalat, elég, ha a legszebbek közül egy-kettőt fellógatunk egy régi fénykép társaságában.

8. Szépséges textilszatyor a falra erősítve hasznos, és egyben díszít is. A gyerekszobában különösen praktikus, ha a polcok mellett másféle tárolók is működnek.

9. Ne zárjuk rögtön mappába vagy dobozba a gyerekek hazahozott alkotásait! Kinevezhetünk egy büszkeség-falat, ahová a legfrissebb csodák kerülnek.

10. Hadd dekorálják a gyerekek maguk a szobájuk falát! Rajongott focisták, énekesek poszterei, rajzok, állatos képek, és akár saját falfestés – miért ne? Ezektől lesz a szobájuk valóban a saját kis birodalmuk.


(Fotó: Shutterstock)