A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az egyetemi éveket követően adóügyi területen kezdte pályafutását. Később Magyarország állandó EU-képviseletének adóügyi attaséja lett, majd pénzügyi tanácsosként, gazdasági és pénzügyi csoportvezetőként dolgozott Brüsszelben. Munkája elismeréseként kérték fel a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárának, majd 2018-ban, első gyermekének érkezésekor úgy döntött, hogy az anyaságot választva szülési szabadságra megy. A kormányzati munkába második gyermekének megszületése után tért vissza.

Vallja, hogy gyermekkel teljes az élet. Elmondása szerint világéletében két gyermekre vágyott, és hálás a sorsnak, amiért ez valóra vált. Bár mindig is hitt az anyaság és a karrier összeegyeztethetőségében, 2022 tavaszán sokáig hezitált, hogy elvállalja-e az újabb megtisztelő posztot.

Hornung Ágnes úgy véli, annak, hogy egy kisgyermekes anya mikor tér vissza a munka világába, közös családi döntésnek kell lennie. Mivel férje mindig mindenben támogatja és bátorítja, ennek a biztos háttérnek köszönhetően vállalta el a felelősségteljes megbízatást.

A beszélgetésben arról is mesél, hogy

  • könnyű-e váltani az anyai és államtitkári szerepei között,
  • mennyit gondolkoztak férjével az államtitkári felkérésen,
  • mivel győzte meg Csák János kulturális és innovációs miniszter arról, hogy fogadja el a pozíciót,
  • milyen kihívásokat tartogatnak a mindennapok munka és a család mellett.

A válaszokat meghallgathatják Egyensúlyban című podcast-sorozatunk negyedik epizódjában.

A korábbi adásokat itt tekinthetik meg.