Debreceni tehetségek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Debreceni tehetségek

csalad.hu
2020. nov. 19. 13:01
Támogatások, kedvezmények

Hogy mi történik egy gyermekkel, az a családban és az őt körülvevő környezetben – az iskolában, a tehetséggondozó műhelyekben – dől el, vagyis azon az adott településen, ahol él vagy tanul – fogalmazott Novák Katalin családokért felelős miniszter a Nemzeti Tehetség Program kisfilmjében, amely tehetséges debreceni gyermekeket és mentoraikat mutatja be.

A helyi tehetségtámogatás jelentőségéről szól a Nemzeti Tehetség Program (NTP) kampánya, amelyben az adott településeken működő közösségek nélkülözhetetlen támogatói szerepére irányítja rá a figyelmet. A Debrecenben készült 6 perces filmmel a Nemzeti Tehetség Program szeretné megmutatni azt a kitartó munkát, amit a városban a tehetségekre fordítanak és amely jó példaként szolgálhat minden település számára.

„Van Magyarországon egy nemzetközi szinten is egyedülálló program, a Nemzeti Tehetség Program, amelynek keretében évente 3,6 milliárd forinttal támogatunk 350 tehetséges gyermeket” – közölte Novák Katalin. Hozzátette: létrehoztuk a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat is éppen azért, hogy elismerjük azokat az önkormányzatokat, amelyek kiemelkedően teljesítenek a tehetséggondozás terén. Debrecen egy olyan város, ahol a tehetséges fiatalokra különösen odafigyelnek – fogalmazott a családokért felelős miniszter.

A Nemzeti Tehetség Program különböző pályázatokon, intézményeken és ösztöndíjakon keresztül segíti a tehetséges fiatalokat.