A portált azzal a céllal hozta létre a Nemzeti Tehetség Központ, hogy általa közvetlenül is támogatni tudja azokat a családokat, amelyek tehetséges gyermeket nevelnek. A tehetségkibontakozás folyamata sokszor nehézségekkel teli, melyben a támogató szakemberek (tanárok, edzők) mellett a családoknak is kiemelt szerep jut, e két csoport együttműködése a siker záloga. A Nemzeti Tehetség Központ saját eszközeivel igyekszik ezt segíteni, így a most indult honlapon található felület kitöltésével a szülők maguk is elkészíthetik gyermekük tehetségprofilját. 

A portálon olyan érdekes és hiánypótló cikkek, összefoglalók is megtalálhatóak, amelyek a tehetségsegítés szakmai eredményeit a szülők számára hasznosítható, gyakorlatba átültethető módon mutatják be.  Emellett olyan izgalmas témákkal is foglalkoznak, amelyek a köznapi életben is felbukkannak, de a tehetségeket erőteljesen érintik, mint például a motiváció vagy az imposztor szindróma.

A portálon olvashatnak interjúkat tehetséget nevelő családokkal, akik tapasztalatikat is megosztják, de térképes kereső segítségével bemutatják az országban található Minősített Tehetséggondozó Műhelyeket és Pedagógiai Szakszolgálatokat, ahova a szülők és gyermekeik egyaránt fordulhatnak, tehetségfejlesztési témákban segítséget kaphatnak.