Zsigó Róbert emlékeztetett: a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adóvisszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Ennek összege szülőnként elérheti akár a 800 ezret forintot is - mondta, hozzátéve, soha ilyen Magyarországon még nem volt.

Zsigó Róbert elmondta, erre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell.

Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu oldalon visszadó-nyilatkozat néven találják meg - közölte az államtitkár.

Mint kifejtette, nyilatkozni kell annak a szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő. Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának. Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is - hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert.

A nyomtatvány és a kitöltési útmutató, valamint friss információk a https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/szja_visszaterites címen érhetők el.