A családbarát szülészeti ellátással is foglalkozik a laktációs képzéshez kapcsolódó online előadás és workshop, melyet március 26-án tart a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. A résztvevők előadást hallhatnak arról, hogy a képzést elvégző kórházi védőnők miként tudják hasznosítani munkájukban a tanultakat, hogy ezáltal hatékonyabban vehessenek részt a családbarát ellátásban.

A képzést követően, 2019 végén jelent meg az új Szakmai irányelv a 0-12 hónapos gyermek táplálásához. Az ebben foglaltakat is áttekintik a mostani egynapos eseményen. Beszélnek emellett a koronavírus fertőzött anyákra vonatkozó szoptatási ajánlásokról és a Covid-19 vakcinák szoptatás alatti alkalmazásáról is. A szervezők és előadók, Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnő, IBCL laktációs szaktanácsadó és Rózsa Ibolya IBCL laktációs szaktanácsadó, okleveles andragógus lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek arra is, hogy kérdéseket tegyenek fel.

A CSBO Képzés alprojektjének vezetője, Kisdi Réka az előzménnyel összefüggésben elmondta: a nemrég lezárult 40 órás, egész országra kiterjedő képzés célja a szoptatással kapcsolatos ismeretek bővítése volt, ezek eredményeit mutatják be a mostani rendezvény előadói.

– A képzés résztvevőinek tudása olyan ismeretekkel bővült, amellyel a jövőben még hatékonyabban segíthetik a kismamákat – hangsúlyozta.

A képzést eddig 82 szakember, jellemzően kórházi védőnő végezte el. Elsősorban őket hívták meg az egésznapos online rendezvényre, hogy a képzés óta eltelt időszakban felmerült kérdéseket közösen átbeszélhessék, de természetesen szélesebb körben is várják az érdeklődő szakembereket.

(illusztráció: Shutterstock)