Bizonyára sokunknak ismerős a helyzet, amikor a párunkkal ülünk a családi költségvetés felett, és megpróbálunk a gyermek új cipője vagy nadrágja mellé még beszuszakolni egy jó kis romantikus programot. A kicsik nőnek, mint a gomba! Nem tudunk azon változtatni, hogy időről időre nagyobb összeget kell rájuk szánni, így többnyire le kell mondanunk a közös mozizásról vagy az éttermi vacsoráról.

Szakítsunk időt egymásra, de ne bármi áron!

A boldog család alapja az, ha a szülők együtt is boldogok. A kapcsolatot viszont ápolni kell, ami nem megy úgy, hogy csak a gyermekek körül forog az életünk, és a beszédtémák nagy részét is ők szolgáltatják. Ki kell szakadni a családi mókuskerékből akkor is, ha nem tehetjük meg, hogy havonta pénzt áldozzunk a randevúkra. Az alábbi randiötletek abban segítenek, hogy minimális pénzkiadással is tartalmas időt tölthessünk el a szerelmünkkel.

1. Romantika bébiőrrel

Érdemes a párunkkal kihasználni a kellemes tavaszi, kora nyári estéket, és megcélozni a teraszt vagy a balkont egy finom ital társaságában. Amikor lefektettük a gyermekeket, vegyünk erőt magunkon, öltözzünk fel csinosan, mintha csak randevúra készülnénk. Tegyük meghittebbé a kertet vagy az erkélyt mécsesekkel, izzófüzérrel, szóljon halk zene! Az ilyen előkészületekkel különlegessé tehetjük az este hangulatát, és megkönnyítjük az egymásra hangolódást is. A romantikus beszélgetést maximum a bébiőr zavarhatja meg, de reménykedjünk benne, hogy aznap kivételesen nyugodtan alszanak majd a kicsik.

2. Gyere, táncolj!

Ha szeretünk együtt táncolni, de nem szívesen mozdulunk már ki esténként – mondván sokba kerül, ráadásul a gyermekeink másnap úgyis már hajnalok hajnalán az ágyunkon ugrálnak –, akkor ideális megoldás a tánciskola. Számos olyan hely van, ahol az első táncóra ingyenes, és nem jár bérletvásárlási kötelezettséggel. Természetesen senkit sem arra buzdítunk, hogy rendszeresen kihasználja az ingyenórákat, viszont érdemes kipróbálni! Ha tetszik, akkor pedig meglephetjük a kedvesünket a szülinapján egy tánciskola bérlettel.

3. Hosszú séták

A hosszú romantikus sétákról a gyermekvállalás után sem kell lemondanunk, hiszen kirándulni bárhol, bármikor lehet, ha van olyan barát, rokon, aki tud addig vigyázni gyermekünkre. Irány a közeli erdő, vagy csak sétáljunk a patak, folyó partján! A nyugodt környezet segít kiszakadni a mindennapok rohanásából, és újra megélhetjük, milyen tényleg csak kettesben lenni.

4. Művelődjünk együtt!

Nem kell búcsút intenünk a kultúrprogramoknak sem. Számos kis- és nagyváros kínál színvonalas ingyenes kikapcsolódási lehetőséget. Ráadásul egy-egy kiállítás – amellett, hogy bővíti az ismereteinket – új beszédtémát is ad, akár tetszettek a látottak, akár nem.

5. Indul a strandszezon!

Milyen jó lenne egyszer a párunkkal strandra menni úgy, hogy közben nem a lurkókra kell figyelni! Lehetne beszélgetni, együtt úszni, enni-inni, mint a kapcsolatunk hajnalán. Egy-egy strandolós nap azonban igencsak sok kiadással jár: már maga a belépő sem olcsó, a strandbüfés ebédről nem is beszélve. Fizetős strand helyett keressünk szabadstrandot! Vigyünk magunkkal mindenféle finomságot egy hűtőtáskában, és piknikezzünk egy nagyot két csobbanás között!