• Alapadatok:

Projekt címe: Nők, család, karrier – digitális megoldások a felnőtt tanulásban

Kedvezményezettek:

Koordinátor: Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBM) - Magyarország

Partner szervezetek:

  • Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSz) - Magyarország
  • Business & Professional Women CR z.s. (BPW) – Csehország
  • Združenie podnikateliek a manažérok (ZPAM) – Szlovákia
A megítélt támogatás összege:    60 000 euró
Támogatás mértéke:    100%
A projekt kezdő időpontja:  2023.02.01.
A projekt tervezett befejezési dátuma:  2024.07.31.
Támogatási döntés dátuma:  2022.12.08.
Támogatási szerződés hatályba lépés dátuma:2023.03.16.
Előleg összege: 48 000 euró

 

  • Szakmai összefoglalás:

A COVID-járvány a digitalizáció széleskörű elterjedésében és fejlődésében fordulópontot jelentett, azonban korábbi – a V4-országokban végzett – kutatások alapján az látható, hogy a régióban a nők és a családok esetében még nagymértékű felzárkózásra van szükség a területen. Ezt a helyzetet az EU-s adatok is megerősítették.

A digitalizáció kiemelt helyet foglal el az európai uniós és a nemzeti célok között is, tekintettel arra, hogy a digitális technológiák egyre inkább megváltoztatják a mindennapi életünket, másképp kommunikálunk, másképp élünk, másképp dolgozunk.

A digitális készségek fejlesztése elengedhetetlen folyamat a sikeres munkavégzéshez, tanuláshoz, fejlődéshez. Ennek elősegítését célozza meg a négy partner által közösen megvalósított projekt.

A "Nők, család, karrier - Digitális megoldások a felnőtt tanulásban" című projektünk megvalósításában a Családbarát Magyarország Központ 3 civil szervezettel működik együtt.

A 3 országból (Magyarország, Csehország, Szlovákia) érkező partnerek feladata a különböző területeken alkalmazott, mindenki számára elérhető, de eddig kevésbé ismert, a nők és családok számára használható digitális megoldások felkutatása és összegyűjtése. A projekt keretében kidolgozzuk a "Digitális alkalmazások gyűjteménye" című anyagot, amely a partenerek átlal közösen meghatározott elvek alapján készül el. Ehhez kapcsoldódóan elkészítjük a "Digitális alkalmazások gyűjteményének használati útmutatóját" is. A tanulmányok összeállítását követően a 3 országból érkező partnerek „kicserélik” egymás között a digitális alkalmazásokat. Az elkészült összeállítás oktatási anyagként is szolgál, amelyet a partnerségben résztvevő szervezetek mellett bárki használhat majd.

A projekt kezdéseként nyitótalálkozót szervezünk Budapesten 2023. június 27-28-án. A következő transznacionális eseményre az egyes országok által végzett gyűjtés befejezése után kerül sor Prágában. A projektet lezáró multiplikációs rendezvényen Budapesten 2024. nyarán a projekt eredményeit mutatjuk be.

A "Nők, családok, karrier - Digitális megoldások a felnőtt tanulásban" című projektünk megvalósítása során szem előtt tartjuk az uniós dimenziót (iránymutatások, szabályok, politikák, irányelvek, nyilatkozatok), valamint a 3 ország által nemzeti szinten kiadott irányadó dokumentumokat pl. Nemzeti Reform Program.

A megvalósítás során használt online megoldásoknak köszönhetően, valamint a 4 partnerszervezet aktív részvételével és kapcsolati hálójuk mozgósításával széleskörű célcsoportot tudunk elérni és bevonni.

A célok, tevékenységek és eredmények nyomon követhetők a Családbarát Magyarország Központ, valamint a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség honlapján, a cseh és szlovák partnerek honlapján, a közösségi médiában, valamint uniós platformokon.

A projekt azonosító száma: 2022-2-HU01-KA210-ADU-000098893