A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. is képviseltette magát az eseményen, ahol az érdeklődők bővebb információkat is megtudhattak a Családvédelmi Akcióterv részleteiről. A nagyok, kicsik és legkisebbek pedig nyakláncot vagy akár karkötőt készíthettek maguknak az egyik legkedveltebb horgolási technikával, a „körmöcskével” a cég által üzemeltetett önkéntességi programban résztvevő diákok segítségével.

A sportág- és/vagy a hangszerválasztás mindig hatalmas döntés a családok életében, hiszen a kiválasztott hobbi hosszú időre a család részévé válik, a gyermekek éveken keresztül járnak edzésekre vagy zeneórára.

Éppen ezért volt kiváló lehetőség, hogy a rendezvényen azon túl, hogy játékos keretek között kipróbálhattak az érdeklődők több mint 100 sportágat, ingyenesen igénybe vehették a sportantropometriai mérést is. Ez segít megállapítani a 7 év fölötti gyermekeknél, melyik sportág illik hozzájuk a legjobban testfelépítésük alapján, sőt, a kíváncsi szülők még arra is választ kaphattak, milyen magasra fog nőni a gyermekük.

Mivel a sportágválasztóra idén is felvonult a sportvilág színe-java – ott volt többek között Kökény Roland, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Steinmetz Barnabás, Búr Zsolt, Roczanov Dezső, Baji Balázs, Rippel Ferenc,

Rippel Viktor, Kammerer Zoltán, Harsányi Gergely, Mocsai Tamás, Pusztai Liza, Dunai Antal, Gergely István, Kovács Katalin, Wichmann Tamás, Imre Géza, Dr. Kiss Gergely, Kozák Danuta, Varga Roland, Gróf Dávid, Nagy László, Gazdag Dániel, Földházi Zsófia, Késely Ajna, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Háfra Noémi, Milák Kristóf, Cseh László, Tóth Ildikó, Marosi Ádám, Kovács Ágnes, Miklós Edit és Staicu Simona – a fiatalok testközelből találkozhattak legnagyobb kedvenceikkel.

Így a rendezvény nemcsak tálcán kínálta a lehetőségeket mind a sport, mind pedig a zene terén, hanem a kiválóságokkal való beszélgetés és közös fotózás lehetősége jókora motivációt nyújtott a legkisebbeknek is. Innentől a szülőknek már csak az az egy dolguk maradt, hogy valahogy beszuszakolják az edzéseket és a különórákat a gyermekek amúgy sem szellős heti naptárába.

(fotó: CSBO, sportagvalaszto.hu)