A Dr. Rozsos István által megálmodott alkalmazás amellett, hogy a diabéteszben vagy érszűkületben szenvedőknek segít a szövődmények megelőzésében, legyőzésében, a végtagvesztések elkerülésében, hiteles forrásból származó tájékoztatást nyújt az egészséges emberek számára is, elősegítve, hogy minél tovább megőrizhessék lábaik egészségét.

Mintegy egymillió ismert cukorbeteg, ugyanennyi potenciális diabéteszes, és hozzávetőleg hárommillió vénás keringési betegségben szenvedő ember él Magyarországon. Éves szinten több ezer amputációt lehetne elkerülni megfelelő tájékoztatással és idejében megkezdett kezelésekkel - mondja a legsúlyosabb eseteket említve az érsebész főorvos. Emellett a prevenciót fókuszba állítva, az egészséges életmód sajátságait megismerve milliók élete válhat minőségibbé azáltal, hogy minél tovább meg tudják őrizni lábaik egészségét - teszi hozzá. “Akár olyan praktikus dolgokra is gondolhatunk, mint hogy mit mozogjunk, milyen ételeket együnk, mennyit és mit igyunk. Ha nem tudunk elmenni gyógytornászhoz, abban is segítséget kaphatunk, milyen gyakorlatokat végezhetünk otthon” - hangsúlyozza Dr. Rozsos István.

Akinek volt a családjában cukorbeteg vagy érszűkületben szenvedő, érdemes fokozottan figyelnie a megelőzésre. Jelentős esélye van ugyanis, hogy idővel nála is kialakul a betegség. Ráadásul a leszármazottaknál jellemzően fiatalabb korban jelennek meg a tünetek, mint a felmenőknél. Emiatt a prevencióra is célszerű minél előbb figyelmet szentelni - tanácsolja a főorvos.

Az applikáció fő funkciói közül a betegek számára leginkább az állapotfelmérés, a diagnosztika és a felvilágosító segédletek hasznosak. Az orvosok és szakdolgozók munkáját receptfelírási segédletek, esettanulmányok és kezelési útmutatók teszik könnyebbé. A komoly szakmai tartalom miatt azonban a zárt orvosi felületet csak előzetes regisztráció és az orvosi pecsétszám megadása után lehet elérni, ingyenesen.

Az alkalmazás innen letölthető!