„Valósággá válhat a családi adóvisszatérítés” - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

„Valósággá válhat a családi adóvisszatérítés”

csalad.hu
2021. aug. 21. 10:21
Támogatások, kedvezmények

A kormány a 2021-es év után várhatóan visszatéríti a családok által befizetett személyi jövedelemadót, miután olyan gyors a gazdasági növekedés, amit a rendszerváltás óta egyszer sem sikerült elérni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A magyar kormány 6 százalék feletti növekedéssel számol az idei évre.

Gulyás Gergely a kormányzati sajtótájékoztatón elmondta: a második negyedéves gazdasági növekedés 17,9 százalék volt, és a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet, ez egy nem várt siker. A kormány korábban a családi adóvisszatérítésről hozott döntést, amely szerint az átlagbér szintjéig visszatéríti az SZJA-t, ha az idei gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot, ez most valósággá válhat – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A tárcavezető azt is kijelentette: eddig soha nem látott nyugdíjprémiumot tud majd fizetni a kormány.

„Magyarországot is el fogja érni a negyedik hullám, nem zárjuk le az országot”

Gulyás Gergely beszélt arról is: óvodáktól az egyetemekig rendes munkarendben kezdődik majd mindenkinek az oktatás szeptembertől. „Aki beoltatja magát, annak érdemben nem lesznek ősszel szigorítások” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Elmondta, hogy jelenleg Közép-Európában a legkedvezőbb a járványügyi helyzet. Ugyanakkor a negyedik hullám Nyugaton megindult, és erre utaló jelek nálunk is vannak. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy továbbra is az oltás a leghatékonyabb védekezési eszköz.

Tájékoztatott, hogy 165 ezren vették fel eddig a harmadik oltást, összességében nyolcmillió vakcina áll az oltakozni kívánok rendelkezésére. A 12-18 éves korosztály számára augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án tömeges oltási akció zajlik majd az iskolákban.