A Pöttöm Fürdő Program nagykövete Szekeres Nóra műsorvezető, aki három gyermek anyukájaként még inkább szívügyének érzi a kezdeményezést.

Miért fontos számodra ez a kezdeményezés?

– Nagyon szeretem ezt a programot és ennek több oka van: egyrészt közel áll a szívemhez az ovis korosztály, hiszen nekem is van egy ovis korú gyermekem, aki még középső csoportba jár, és pontosan látom, hogy mire lenne szükségük az ilyen korú gyermekeknek. Másrészt egy közösség tehet egy közösségért. Hihetetlen ereje van az egymásra figyelésnek, a jobbító szándéknak. Sok-sok közösség tagjai vagyunk a mindennapjaink során, számomra az egyik ilyen nagy közösség, amely az én életemben is fontos, hogy a szülők közé tartozom. Ennek a közösségnek pedig talán a legfontosabb, hogy a gyermekeit biztonságos, szerető környezetben tudhassa. Éppen ezért is vállaltam az újHÁZ Centrum felkérését, hogy ismét a Pöttöm Fürdő Program nagykövete legyek, hiszen ezzel a kezdeményezéssel éppen ez a hálózat célja. Ahogy ezek a gyermekek összefognak és közösen készítenek egy rajzot az álmukról, majd ahogy a szülői és pedagógusközösség összefog, hogy ezeknek a gyermekeknek jobb legyen, azt gondolom, fantasztikus.

Te hogyan emlékszel vissza az óvodás éveidre?

– Csodálatos évek voltak, emlékszem az ovis társaimra, az óvónénikre, az ünnepélyekre, még a jelemre is, ami egy cserepes virág volt. Imádtam az ovis mosdóinkat és azért, mert minden ránk volt méretezve, picik voltak a csapok, picik voltak a mosdók és azt éreztük, hogy de jó, most egy olyan világban vagyunk, ahol minden a mi kis méreteinkhez illeszkedik.