Mától a BOK Sportcsarnokban a családszervezetek összefogásával kialakított új, családbarát tranzitközpontban várják az ukrajnai háború elől menekülőket. A különleges igényű váró létrehozásában a KINCS felhívására a Családbarát Magyarország Központ is részt vett: a gyermeksarok kialakítását támogatta bútorokkal, plüssjátékokkal, gyermekruhákkal, berendezési tárgyakkal, gyermekfoglalkoztató eszközökkel. A központ munkatársai önkéntes munkával is segítenek az ide érkező családoknak, gyermekeik ellátásáról gondoskodnak, a játéksarokban igyekeznek az itt töltött időt elviselhetőbbé tenni. 

A Keleti, a Nyugati és a Kőbányai vasútállomásokon tolmácsok és hatósági munkatársak segítenek a rászorulóknak, akik különbuszokkal juthatnak el a BOK Sportcsarnokban megnyílt tranzitállomásra. Itt térítésmentes szolgáltatásokat biztosítanak, meleg váróhelyiséggel, tolmácsszolgáltatással, baba-mama és gyereksarokkal, illemhelyekkel, orvosi ellátással, telefontöltési lehetőséggel és interneteléréssel igyekeznek minél emberségesebbé tenni a menekülők itt töltött idejét. 

Szállás és munkalehetőség szervezésében is segítséget nyújtanak, illetve a menedékstátusszal és a tartózkodási engedéllyel kapcsolatos idegenrendészeti ügyintézésekre is van lehetőség. A csarnokban helyet kaptak a segélyszervezetek munkatársai is, akik útbaigazítással, foglalkozásokkal, adományokkal segítenek a rászorulóknak. A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárt nyitott a váróban, a továbbutazók számára pedig biztosítják az eljutást a Keleti és Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre is.