Szerdán érkeztek az első Otthonfelújítási támogatások - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Szerdán érkeztek az első Otthonfelújítási támogatások

MTI
2021. febr. 9. 11:50
Támogatások, kedvezmények

Az első Otthonfelújítási támogatásokat kedden utalja a Magyar Államkincstár. Az érintett 17 család az átlagosan egymillió forintos támogatást szerdán kapja meg - mondta Novák Katalin az MTI-nek.

Novák Katalin hozzátette, a 17 családból, amelyek megkapják a támogatást 11 egygyermekes, négy kétgyermekes, a többiek pedig nagycsaládosok.

A tapasztalatok szerint a családok elsősorban belső munkálatokat végeztek otthonaikban, például bútorokat építenek be - közölte.

Novák Katalin kiemelte, az Otthonfelújítási támogatás olyan pénzügyi segítség, amelyet azok a családok vehetnek igénybe, ahol gyereket várnak vagy gyereket nevelnek, így ezzel a lehetőséggel házaspárok, élettársi kapcsolatban élők és az egyszülős családok is élhetnek.

Az Otthonfelújítási támogatás, amelyet az Otthonteremtési Program részeként hirdettek meg január 1-jétől, vissza nem térintendő támogatás, amelyből a felújítási költségek felét lehet finanszírozni, maximum 3 millió forintot.

Nagy az érdeklődés

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a támogatáshoz a felújítási munkálatokról gyűjteni kell a számlákat, amelyeket a munkák befejezését követő 60 napon belül be kell nyújtani a MÁK-hoz. A beérkezett számlákat az államkincstár ellenőrzi, és miután jóváhagyta az egyes családok kérelmét, kiutalja a megfelelő összeget, azaz a felújításra fordított pénznek a felét, maximum 3 millió forintot.

Novák Katalin közölte: a támogatás iránt nagy az érdeklődés, már 213 család nyújtotta be támogatási kérelmét.

Az Otthonfelújítási támogatás 2022. december 31-ig elérhető, minden gyereket váró vagy gyereket nevelő család egyszer veheti igénybe - mondta a miniszter.

(illusztráció: Shutterstock)