A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) pénteki rendezvényén mutatták be a Roma nők egymás közt címmel a KINCS és a L'Harmattan kiadó gondozásában megjelentetett interjúkötetet, amelyben tizenkét nővel beszélget Raffael Mónika, a könyv szerkesztője, a KINCS Társadalmi Csoportok Kutatóközpont elemzője.

A kötetből nemcsak különleges női sorsok ismerhetők meg, hanem bepillantás nyerhető az egyes emberi életutak mögött meghúzódó társadalmi folyamatokba, változásokba, és láthatóvá válnak a hazai felzárkózáspolitika és családpolitika törekvései, céljai, kapcsolódásai és eredményei. Megbirkózni, megküzdeni, elérni, megteremteni, átadni – ezek jellemzik azokat a sikeres és inspiráló roma nőket, akik a kötetben megosztják gondolataikat – írta Fűrész Tünde, a KINCS elnöke a kiadvány méltatásában.

Az interjúkötet bemutatójához kapcsolódva Sikeres roma nők címmel kiállítás nyílt Kunhegyes Ferenc festőművész képeiből. Az interjúkötet szereplőinek vonásait bemutató kiállítás ingyenesen megtekinthető márciusban hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között a Sánc utca 3/b alatti Kopp Mária intézetben.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető hétfőtől csütörtökig 10:00 és 16:00 óra között a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért épületében (1016 Budapest, Sánc utca 3/b).

Bővebb információ az intézet Facebook-oldalán olvasható.