Ennek keretében pilot jelleggel 5 nagyváros egyetemén nyílik KÖZÖS. iroda, ahol a tenni akaró fiatalok hasznos tapasztalatokhoz és lehetőségekhez juthatnak, valamint tanulmányaikhoz akár plusz krediteket is szerezhetnek.

Kecskeméten az első iroda megnyitóján Nagy-Vargha Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár elmondta: „Az önkéntes tevékenységek erősítik a társadalmi kapcsolatokat. A hosszú távú cél az, hogy Magyarországon növekedjen az önkéntesek száma és az önkéntesség kultúrája az élet szerves részévé váljon.”

Az elmúlt években tovább emelkedett az önkéntesség iránti érdeklődés. Tavaly több mint 340 ezren vettek részt önkéntes munkában Magyarországon. 

A társadalmi szolgálat népszerűsítését a Családbarát Magyarország Központ is fontos küldetésének tartja, emiatt alapította meg 2016-ban az Önként Jöttem díjat. Az elismerést olyan szervezetek kaphatják, akik legalább egy éven keresztül egy-egy közösség vagy az egész társadalom javára végeznek valamilyen hasznos tevékenységet, amelyért nem várnak anyagi ellenszolgáltatást. Az elmúlt évben a közönség jelölései és szavazatai alapján a Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány nyerte az elismerést.