Nevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Nevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra

EMMI
2020. júl. 13. 12:07
Támogatások, kedvezmények

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat.

A Szent Anna díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

A jelöléseket augusztus 12-ig várja a Minisztérium az elismeres.szocat@emmi.gov.hu e-mail címre. A díjat november 12-én, a Szociális Munka Napján adják át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága a „Befogadlak” című országjáró körúttal irányította rá a társadalom figyelmét a nevelőszülők áldozatos munkájára. Fontos cél, hogy a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő 23 ezer gyermek elsősorban nevelőszülői családokhoz kerüljenek, róluk jelenleg 5500 nevelőszülő gondoskodik. A nevelőszülői hivatás 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől pedig azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak, nevelőszülői GYED-ben részesülnek.