Ingyenes utazás az egészségügyi dolgozóknak

Összefogott több utas nélkül maradt taxis, és létrehoztak egy Facebook-csoportot, hogy saját erőből, ingyen szállítsák az egészségügyben dolgozókat. Az egészségügyi dolgozók egy bejegyzéssel jelezhetik a csoportban, ha szükségük lenne fuvarra a munkahelyükre, a taxisok pedig kommentben jelentkezhetnek rá.

Online oktatás a gyerekeknek

A KórházSuli Alapítvány a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve megszervezte az egészségügyben dolgozók gyermekeinek online oktatását. Néhány óra alatt több mint 100 önkéntes egyetemista jelentkezett, akik a főbb tárgyakból virtuális tanórákat tartanak – számolt be a Forbes.hu.

Meleg étel a mentősöknek

Ingyenes ebéddel hálálja meg a keszthelyi étterem vezetősége azt a hősies helytállást, melyet a helyi mentőszolgálat munkatársai az elmúlt időszakban a járványhelyzetben tanúsítanak – írta a zaol.hu.

Közös klipben énekelnek

Nem mindennapi módon mondtak köszönetet a manapság igen megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozóknak, a gyerekeket otthonról tanító pedagógusoknak és mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején másokért dolgoznak – számolt be a blikk.hu.

Generációkon és nagyon különböző zenei műfajokon átívelő feldolgozás készült a Neked írom a dalt című legendás LGT slágerből. A magyar zenészek széles körű összefogásából készült videó – amelyben feltűnnek az LGT tagjai is – a hála jele azok felé, akik a jelenlegi embert próbáló időszakban működésben tartják az országot. Az előadóművészek felhívják a figyelmet arra is: mindenki maradjon otthon.


Üres lakásaikat ajánlják fel

Néhány budapesti lakástulajdonos kiadásra szánt, de a járványhelyzetben üresen álló lakását ajánlotta fel ingyenesen azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik kórházban dolgoznak és közvetlenül érintkeznek a betegekkel. Az akció célja az, hogy az orvosoknak, nővéreknek és kollégáiknak ne kelljen aggódniuk családtagjaik egészsége miatt, és ehhez a következő néhány hétben külön tudjanak költözni szeretteiktől.

Érted! Értetek!

Közös kampányt indított a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a „4U!”, vagyis „Érted! Értetek!” feliratot adják ki a szobák fényei.

„Budapest ezzel az apró, mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól” – idézi a közleményt az MTI.

Tűzijáték és taps

A magasból is csodás látványt nyújtó tűzijátékkal és hatalmas tapssal köszöntötték és biztatták az egészségügyi dolgozókat Miskolcon. Az akcióról – amelyet a Diósgyőr Szurkolók Közössége szervezett – videót is megosztottak ezzel a kísérőszöveggel: "Értünk éltek, értünk harcoltok, köszönjük.”

A mentősök is énekeltek

„Köszönjük, hogy otthon maradsz értünk. A mentőszolgálat irodai dolgozói a legszebb Piramis dallal köszönik meg, hogy otthonról segítitek az életmentők munkáját!” – olvasható az Országos Mentőszolgálat facebook-oldalán.