A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Duna TV adásában elmondta: összesen 54 jelölés érkezett, amelyek között volt többszörös jelölés és néhány érvénytelen is, így 34 szervezetet jelölt a nagyközönség.  

– A feladatunk az volt, hogy megvizsgáltuk a jelölteket, és többféle szempontrendszert figyelembe véve elemeztük a tevékenységüket, azt, hogy kiket érnek el ezzel, mennyire vonják be az önkénteseket és mennyi önkéntest tudnak mozgósítani – sorolta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

Közölte: az ezen szempontok alapján kiválasztott négy szervezetről részletesen olvashatnak az érdeklődők a csalad.hu/onkentjottem aloldalon.

A jelölteket röviden a Család-barát műsorban is bemutatta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

A Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség mozgássérült fiatalokat támogat. A kaposvári Mélyben és Reményben Alapítvány főként családgondozással foglalkozik. A pécsi Nevetnikék Alapítvány sokféle módon és sok önkéntest bevonva a kórházban lévő gyerekek szorongását igyekszik oldani. A Végeken Egészséglélektani Alapítvány pedig a lelki egészségvédelmet segíti.

Hozzátette: utóbbi hasonló munkát végez, mint a Családbarát Magyarország Központ által működtetett Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat.  

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a jelöltek között van kaposvári és pécsi szervezet is, vagyis nem csak országos lefedettségű szervezeteket választottak be a szűkített listába.

Hangsúlyozta, hogy a csalad.hu/onkentjottem aloldalon bárki szavazhat a négy jelölt egyikére. Ezt nagyon egyszerűen, az általa legszimpatikusabbnak tartott szervezet nevére kattintva teheti meg.  

– A közönségszavazás október 28-án éjfélkor zárul, és az a szervezet nyeri meg idén az Önként Jöttem díjat, amelyre addig a legtöbb szavazat érkezik – ismertette.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes azt is elmondta, hogy novemberben adománygyűjtő akciót indítanak annak a szervezetnek a javára, amely a szavazást nyeri. Az önkéntesség világnapján, december 5-én pedig az Önként Jöttem díj mellett az időközben összegyűlt adományokat is átadják a nyertesnek.