Indul az első tehetséggondozással foglalkozó magyar podcast - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Indul az első tehetséggondozással foglalkozó magyar podcast

Szöveg: Nemzeti Tehetség Központ, illusztráció: Förster Tamás
2021. aug. 6. 9:00
Kamasz a családban

Tehetség Podcast címmel indítja el podcast csatornáját a Nemzeti Tehetség Központ.

Magyarországon ez lesz az első tehetséggondozással foglalkozó hanganyagokat tartalmazó felület. Tehetséges fiatalok, szakértők, tehetséggondozással foglalkozó szakemberek és pedagógusok mellett, szakmájukban elismert személyek is megszólalnak a hetente megjelenő adásokban.

Augusztustól a tehetséggondozás területén egyedülálló csatorna színesíti a hazai podcast felhozatalt, nem kisebb céllal, minthogy az interjúbeszélgetésekkel felhívja a figyelmet a tehetséggondozás fontosságára. Mi a tehetség? A tehetség veleszületett vagy szerzett? Milyen lehetőségei vannak itthon egy tehetséges fiatalnak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is keresi a választ a Nemzeti Tehetség Központ induló podcast csatornája.

A csatorna adásai tehetséges fiatalokról, mentorokról, tehetséggondozó szakemberekről és a Nemzeti Tehetség Program keretében elérhető támogatásokról, lehetőségekről is szólnak, miközben bemutatják, hogy Magyarország milyen gazdag tehetségekben.

– Minden lehetséges felületen szeretnénk népszerűsíteni a tehetséggondozás fontosságát és megmutatni azokat a tehetségeket, szakembereket, akik ezen a területen kiemelkedőek. Olyan beszélgetéseket készítünk, amelyek inspirálóak lehetnek a hallgatók számára – hangsúlyozta dr. Papp Zsófia, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

A Tehetség Podcast hanganyagai elérhetőek a Spotify, az Apple és a Google Podcasts felületein is. Érdemes hetente frissíteni az NTK csatornáját, mert számos inspiráló személlyel - közöttük Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjasokkal vagy Benkő Vilmos, a Speak Academy alapítójával is - készítenek izgalmas beszélgetéseket.