Baráti közösségként indultak, majd négy évvel később, 2018-ban létrehozták a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolásával foglalkozó Menetszél Egyesületet.

Az alapító tagok közül Szakszon Réka és Babus Csaba a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, lehetőségeket szeretnének biztosítani, hogy a gyerekeket új impulzusok érjék, illetve szeretnének rámutatni azokra az ajtókra, amelyeket a gyerekek kinyithatnak.

– Tizenegyen alapítottuk az egyesületet, azóta pedig egyre többen csatlakoznak szervező csapatunkhoz. Mára már minden programnak külön koordinátora van, akik közül sokan korábban önkénteseink voltak – mesélte Szakszon Réka a kezdetekről. Hozzátette, nagyon büszkék az elmúlt másfél év alatt elért eredményekre, valamint az önkénteseik munkáira, hiszen a céljaikat csak sokan, együtt tudják elérni.

Babus Csaba az egyesület másik alapítótagja elmondta, az egyesületük fókuszában elsősorban a szegényebb, de nem nyomorban élő gyerekek korrepetálása és oktatása áll.

– Kis egyesületként szeretnénk jól végezni a munkánkat, így nem vállalunk olyan helyzeteket, amelyek felülmúlják az erőnket – húzta alá.

Korrepetáló programjaik célja, hogy segítsenek megérteni az iskolai tananyagot, és felkészítsék a gyerekeket az élet fontosabb kihívásaira. Próbálnak példát mutatni nekik, motiválni őket, hogy lehet másképp, hogy a tanulással jobb életkörülményeket érhetnek el. Segítik őket saját ambícióik megtalálásában, támogatják őket útkeresésükben.

Az oktatás mellett fontosnak tartják a szociális érzékenyítést: fiatal önkénteseikkel kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, valamint idén induló új programjuk, a Dear Society keretében cikkeket írnak a társadalmunkat érintő problémákról.