Dr. Szuromi-Kovács Ágnes elmondta: a Családtámogatási Kalkulátor látogatóinak nagy része 28 és 40 év közötti, de a 40 és 48 év közöttiek is előfordulnak közöttük. – A huszonévesek is nagyobb számban jönnek hozzánk, emellett fiatal nagyszülők is gyakran meglátogatják az oldalt – részletezte. 

– A látogatók több mint 80%-ának van gyermeke: 65 %, akinek 1 vagy 2 gyermeke van, és 15 %, tehát a demográfiai arányokhoz képest viszonylag sok a három vagy annál több gyermeket nevelők száma – közölte az ügyvezető. 

Hozzátette: vannak, akik háromszor-négyszer is végigkalkulálják a támogatási oldalt, vagyis többfajta lehetőséget is meg szoktak nézni a látogatók. 

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes közölte: a kalkulátorban több mint 35 féle támogatás van, ezek közül néhány egyszerű kérdéssel szűrhetők le azok, amelyek az érdeklődő számára jól jöhetnek. Minden egyes támogatásnál megtalálható, hogy milyen részletszabályi vannak, és az is, hogy hogyan lehet azt igénybe venni. 

– Semmilyen beazonosításra alkalmas személyes adatot nem kérünk. Így teljesen anonim módon, csak általános adatok megadásával végig lehet menni ezen a kalkulátoron – hangsúlyozta a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.