Online konferencia fiúnevelésről és apaságról június 17-18.

Program:

  • Bese Gergő atya: Fiúnevelés férfi minták nélkül?
  • Bedő Imre: Férfi értékek a XXI. században
  • Dr. Császár-Nagy Noémi: Apa-seb, avagy milyen az apahiányos társadalom?
  • Léder László: A modern kori apák kihívásai

Regisztráció

Előadók

Bese Gergő
atya
Fiúnevelés férfi minták nélkül?
1983-ban született Budapesten. Édesapja korai halála után, édesanyjának az imádság és Mária oltalma adott erőt ahhoz, hogy egyedül felnevelje őt testvérével. Gimnáziumi évei után felvették az ELTE földrajztanári szakára. Egy csoporttársa indíttatására elkezdte a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolát is, mint hittanár – nevelő – lelkipásztori munkatárs. Bejárva Európa és hazánk legismertebb Máriakegyhelyeit, folyamatosan érlelődött benne a papi hivatás gondolata. 2013 júniusában szentelték pappá. A bencések felkérésére engedélyt kapott a tanításhoz és 2014-től 2020. júniusáig a Pannonhalmi Területi Apátsághoz tartozott, mint iskolalelkész (Balatonfüred, Pannonhalma, Budaörs), plébániai kisegítő.
Bedő Imre
A 150.000-es követőtáborral rendelkező, rendszeres médiajelenléttel bíró Férfiak Klubja alapítója. Férfi, férj, apa és társadalmi felelősség által vezérelt értelmiségi. Az erdélyi születésű közgazdász banki szakember volt, majd iparvállalati csúcsvezető, később saját vállalkozásait vitte sikerre. A Férfiak Klubja Férfimotivációs társadalmi szervezetét 2013-ban hozta létre összefogást hirdetve az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, a férfi-nő szövetség és a család megszilárdítására, a jövő társadalmát építő örök emberi értékeink továbbadására. "Férfienergia" és a „A megbízható férfi” című sikerkönyveit férfiak és nők, szakemberek tízezrei forgatják.
Dr. Császár-Nagy Noémi
A modern kori apák kihívásai
Klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus, klinikai alkalmazott egészségpszichológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, igazságügyi gyermek és felnőtt szakértő, egyetemi docens. Édesanyja, Bagdy Emőke professzorasszony személyes és szakmai példaképe, az anyatejjel szívta magába a segítés és a gyógyítás alapértékeit. Prevenciós munkája során stressz-kezeléssel, pszichoszomatikus betegségek kezelésével (fájdalom, meddőség), önismereti fejlesztéssel, párkapcsolati- és családi konfliktuskezeléssel foglalkozik. A gyógyító munka mellett egyetemi oktatóként is dolgozik, kutat, és nem utolsó sorban egy 5 gyermekből és már 2 unokából álló család boldog tagja: a gyermekeire a legbüszkébb!
Léder László
A modern kori apák kihívásai
Nem csak pszichológus, de apa is, így mielőtt megszülettek volna a gyerekei, szerettet volna kicsit utána olvasni a gyermeknevelésnek, az apává válás folyamatának, de nem igazán talált az átlagember számára elérhető irodalmat. Emellett a munkája során is gyakorta találkozott olyan vezető beosztású édesapákkal és édesanyákkal, akik szintén nem találtak semmi kapaszkodót a témában. Ennek hatására született meg benne az ötlet három évvel ezelőtt, hogy szükség lenne egy olyan fórumra, ahol interaktív módon segíthetné az apákat és a családokat. Az Apa Akadémia keretein belül szeretné eloszlatni azokat a városi legendákat és sztereotípiákat, amelyek az apaságot övezik. Az apákért végzett munkásságáért 2018-ban Pro Familiis kitüntetésben részesült. Két gyermek édesapja.