A panelbeszélgetésen a CN amerikai, ázsiai és európai rajzfilmkészítői osztják meg a közönséggel, mi az, ami őket megnevetteti, és ezt hogyan tudják beépíteni a munkájukba.

A június 13-án, csütörtökön, 16 órakor a Salle de l’Europe-ban, a császári palotánál kezdődő panelbeszélgetés résztvevői: George Gendi, az Annecy-díjra jelölt, nemrég második évados berendelést kapott Alma és Hagyma alkotója; Mic Graves, a többszörösen díjnyertes animációs szitkom, a Gumball csodálatos világa rendezője; Madeline Queripel, az Infinity Train rendezőasszisztense és a világsiker Parkműsor képesforgatókönyv-írója, valamint Vaibhav Kumaresh, a Cartoon Network APAC párbeszédmentes kergetőzős vígjátéksorozata, a YouTube-on nagy népszerűségre szert tett, harmadik évados berendelést kapott Lamput alkotója. Idén is Patricia Hidalgo, a Turner EMEA-ért és a nemzetközi gyerektévék stratégiájáért felelős tartalomigazgatója vezeti a panelbeszélgetést.

Hidalgo a beszélgetés során jelenti be a csatorna a dán Animation Workshop partnerségének köszönhető ösztöndíjának idei nyertesét, aki a humoros animációban való jeleskedésért kap támogatást. Ez az ösztöndíj része a cég régiós törekvésének, amelynek célja a helyi tehetségek felkarolása.

Hidalgo elmondta: – Mi a Cartoon Networknél a világ minden tájáról kutatjuk a feltörekvő tehetségeket, akik egyedi módon tudják megszólítani a közönséget. A tavalyi Annecy-n büszkén jelentettük be, hogy egy animációszakos tanulót az Animation Workshop támogatásában részesítünk, azon törekvésünk részeként, hogy az EMEA régió sokszínű tehetségeit megtaláljuk és gondozzuk. Segíteni szeretnénk őket, hogy ők lehessenek a jövő Cartoon Network-sorozatainak megalkotói – és idén készen állunk arra, hogy újabb tanulónak adjuk meg ezt a lehetőséget.

Június 14-én, pénteken, 16:30-kor a Cartoon Network „A Steven Universe készítése” címmel újabb beszélgetést indít, ezúttal a Peabody-díjas és Emmy-jelölt sorozat alkotójával, Rebecca Sugarral és vezető producerével, Ian Jones-Quartey-vel.

A Cartoon Network beszélgetéseit idén is a Piknik a tónál elnevezésű program egészíti ki. Az immár hagyománnyá vált, 13-án 12:30-kor kezdődő pikniket idén a Warner Bros. Animation rendezi és a szervezők az új DC Super Hero Girls-sorozat régiós elindulását ünnepelik.