„Sziasztok, Chris Hadfield vagyok, űrhajós, és töltöttem már egy kis időt izolációban. Nektek hogy megy? Tudjátok, ott kint az űrállomáson, messze az otthonunktól és másoktól, ebben a nagyon veszélyes környezetben is tele lehet az ember életkedvvel és produktivitással. Ehhez négy dolgot kell követnetek!” – idézte az űrhajóst a roadster.hu.

1. Értsd meg a konkrét kockázatot!

Ne csak úgy félj általánosságban! Tájékozódj egy hiteles forrásból, és mérd fel a kockázatot! Azt, hogy mivel nézel szembe és mivel néznek szembe a családtagjaid, a szeretteid, a barátaid.

2. Jelölj ki egy célt!

Határozd meg a céljaidat, amelyeket el szeretnél most érni! Ezen a délutánon, ezen a héten, ebben a hónapban.

3. Állapítsd meg a határokat!

Nézd meg alaposan, milyen korlátaid vannak! Ki és mi határozza meg a mozgásteredet? Mennyi anyagi tartalékod van? Mik a kötelességeid?

4. Kezdj el cselekedni!

Amikor pedig megértetted a kockázatot, a célodat és a kötelezettségeidet, akkor eljött a cselekvés ideje. Nem kell azokat a dolgokat tenned, amelyeket eddig is tettél. Törődj mondjuk a családoddal, kezdj egy új projektbe, tanulj meg gitározni, tanulj meg egy új nyelvet, olvass el egy könyvet, írj, alkoss! Ez az időszak remek lehetőség arra, hogy valami mást tegyél: amit eddig sohasem tettél. Majd mindezt ismételd meg!