Családbarát innovációk a kórházakban járvány idején - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Családbarát innovációk a kórházakban járvány idején

Szöveg: MTI, fotó: Förster Tamás
2021. ápr. 15. 7:26
Babát várunk

Baba-mama-papa program, gyermekmegőrző a kórházi dolgozók gyermekei számára, Babales program - néhány azok közül a kezdeményezések közül, amelyekkel a kórházak szülészeti osztályai igyekeztek könnyebbé tenni a koronavírus-járvány idején a családok és a dolgozók életét.

Családbarát kórházi innovációk - járvány idején címmel hirdette meg közös pályázatát idén a Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A közönségszavazatokat április végéig várják.

A két szervezet 2018 óta minden évben keresi a családbarát megoldásokban elöl járó kórházi osztályokat és kórházakat. Idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományostól eltérően meghirdetett pályázat az elmúlt év megható, leleményes, hiánypótló családbarát fejlesztéseire irányítja a figyelmet.

A pályázat szervezőinek fontos célja elismerni az egészségügyben dolgozók kitartását és erőfeszítéseit, azt, hogy fáradtan és kimerülten is keresik az emberbarát és családbarát megoldásokat a betegek és a munkatársaik számára.

A versenyben lévő 18 kórház pályázati anyaga elolvasható a mozgalom weboldalán, ahol április 30-áig szavazhat a közönség a történetekre. A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt pályázatok vállalati partnerek által felajánlott ajándékokat kapnak.