Az Oscar-díjra jelölt magyar animációs filmet, a Ruben Brandt, a gyűjtőt sokan egy művészeti tudástárnak, akciófilmbe kódolt lexikonnak fogták fel, amely híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között. Számtalan művészeti utalást tartalmaz, melyekből első nézésre nem is veszi észre mindet a néző, vagy észreveszi, de nem tudja pontosan, mit is látott. Ezeket a titkokat fedi fel a most induló www.okosmozi.hu oldal.

Az oldal művészeti kódfejtésre hívja a fiatalokat. A filmben a Milorad Krstic rendező által újraértelmezett több mint 300 művészeti alkotásról és azok eredetijeiről hét kategóriába osztva - Festmények, Szobrok, Filmek, Dizájn, Építészet, Zene, Cirkuszművészet - izgalmas tényeket és ismereteket közöl, melyeknek segítségével nemcsak a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet lehet jobban érteni, de a diákok kíváncsiságát is felkelti a művészet iránt.

– Nagy kihívás volt számomra úgy elkészíteni a több mint 300 híres festményt, épületet, tárgyat szerepeltető másfél órás filmet, hogy az piacképes is legyen, és élvezhető módon, izgalmasan mutassa be a művészetet még azok számára is, akik nem ismerik a filmben feltűnő műalkotásokat – mondta Milorad Krstic, az animációs akció-thriller rendezője.

„Ne feledd, minden film, zene, festmény valójában benned ér véget, a Te fantáziád gyümölcse is. Ez egy igazi jó barátság kezdete lehet: ha figyelmet adsz, a művészet többet ad. Gyűjts műkincseket a fejedbe!” – buzdítják a fiatalokat a művészetek jobb megismerésére az oldal készítői.