Az Önként Jöttem díjat az önkéntes munka elismerésére és az önzetlen magatartás népszerűsítésére 2016-ban alapította a Családbarát Magyarország Központ.  Az elismerés célja, hogy mind közösségi, mind egyéni szinten erősítse és népszerűsítse az önkéntességet. 

A nagyközönség által jelölt négy szervezetre idén október 14-én indított szavazást a Családbarát Magyarország Központ a csalad.hu oldalon. A négy jelöltre két hét alatt mintegy 9 ezer szavazat érkezett. 

A szoros versenyben az Önként Jöttem díj nyertese a Végeken Egészséglélektani Alapítvány (Call for Help) lett, amely a feldolgozott voksok alapján - óriási hajrát követően - valamivel több mint 4 ezer szavazatot kapott.

Végeken Egészséglélektani Alapítvány (Call for Help)

A fővárosi központú alapítvány a kisgyermekes és gyermeket tervező családoknak nyújt információs segítséget – telefonon és e-mailben egyaránt. A Családi Vonalon többéves védőnői tapasztalattal rendelkező önkéntesek várják e-mailben a kérdéseket a különböző témakörökben a családtervezéstől a gyermeknevelésig.  A Call for Help kezdeményezés keretében pedig a járványidőszakban leterhelt egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók, valamint az egész lakosság részére biztosítanak mentális támogatást a szakemberek. Az online szolgáltatások célja a segítségnyújtás, érzelmi támogatás, valamint továbbirányítás az ellátórendszer megfelelő pontjaira.  

forrás: ex.co

– Nagy öröm, hogy 2022-ben ilyen széles körben tudtuk megszervezni az Önként Jöttem díj jelölését, szavazását, és ilyen sokan voksoltak a négy jelöltre. Úgy gondolom, hogy valamennyi jelölt szervezet kiemelkedően példamutató és elismerésre méltó munkát végez, és nehezen tudtunk volna mi magunk választani közülük. Köszönjük a széles körű társadalmi részvételt a döntéshozatal felelősségteljes folyamatában. A díj mellett adománygyűjtést indítunk a Végeken Egészséglélektani Alapítvány  javára, ennek részleteiről hamarosan beszámolunk. Kérem, figyeljék a csalad.hu/onkentjottem weboldalt! A díjat az addig összegyűlt adományokkal együtt december 5-én, az Önkéntesek nemzetközi napján adjuk át az Alapítványnak – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.