Második alkalommal lehetett pályázni a Minősített Tehetséggondozó Műhely ösztöndíjra, amelyen a Közép-Magyarország régióban működő nyolc MTM-címet viselő iskola tehetséges diákjai indulhattak. A program keretében évről évre egyre több tehetséges fiatal részesül egyéni támogatásban, ösztöndíjban – közölte a Nemzeti Tehetség Központ.

A Minősített Tehetséggondozó Műhelyek olyan tehetséggondozó mintaintézmények, amelyek elkötelezettek a szakmai minőség mellett, kiemelten tehetséges tanulók gondozását támogató szakmai csoportjuk és programjuk van, tehetséggondozó tevékenységük dokumentáltan nagy múltra tekint vissza. Az országban összesen 39 MTM-intézmény működik.

50-150 ezer forint közötti ösztöndíj

A Közép-Magyarország régióban lévő nyolc MTM-intézménynek – közöttük budapesti, váci, szentendrei, ceglédi és gödöllői iskoláknak – összesen 4.800.000 Ft állt rendelkezésére a fiatalok támogatására. A 2020/2021-es tanévre szóló pályázaton 64 tehetséges fiatal nyert ösztöndíjat, amely az iskolai tehetséggondozó munka kiegészítéséhez nyújt támogatást a nyerteseknek.

Az ösztöndíj 50 ezer és 150 ezer forint közötti összeget jelent, amit a diákok tandíj finanszírozására vagy akár tárgyi eszközök, tan- és szakkönyvek vásárlására is fordíthatnak.

A Nemzeti Tehetség Központ szolgáltatásaival eddig több tízezer fiatal tehetség találkozott, számos képzés, program valósult meg a segítségével mind a tehetségek, mind az őket támogató szakemberek részére.

(illusztráció: Shutterstock)