Fülöp Attila a Befogadlak elnevezésű nevelőszülői program rendezvényén hangsúlyozta: a kormány a családtámogatási intézkedésekkel a nevelőszülőket is segíteni kívánja.

Magyarország nem lehet közömbös a gyermekvédelmi rendszerben nevelt 23 ezer gyermek sorsa iránt, nagyon nem mindegy, hogyan nőnek fel, tudnak-e később munkát vállalni és családot alapítani - mondta az államtitkár.

Emlékeztetett, 2014-től foglalkoztatási jogviszonynak számít a nevelőszülői státusz.

Szavai szerint a társadalom részéről köszönet és megbecsülés jár azoknak, akik a nevelőszülői hivatást választják, hiszen megosztják életüket a rájuk bízott gyermekekkel, akik tőlük tanulják meg, hogyan kell és hogyan lehet családi közösségben élni.

Fülöp Attila szólt arról is, hogy a nevelőszülői hivatást népszerűsítő programsorozat zárórendezvényét május 19-én a Várkert Bazárban tartják; az eseményen sztárok lépnek színpadra gyermekvédelemben nevelkedő gyermekekkel együtt.

Szombathelyen a nevelőszülői programot népszerűsítő rendezvényt a Haladás Sportkomplexumban tartották, ahol családi nap keretében olyan szülőpárok mutatkoztak be, akik vér szerinti gyermekeik mellett gyermekvédelemben részesült gyermeket, illetve gyermekeket is nevelnek családjukban.

A rendezvény keretében adták át a "Lehetetlen nincs!" elnevezésű, gyermekvédelmi ellátásban részesülő gyermekek és fiatalok számára kiírt rajzpályázat Vas megyei díjait.