Nagy a jelentősége annak, hogy egyre több munkáltató tartja fontosnak, hogy a dolgozóik a családjukban is teljes életet élhessenek. Az államtitkár a Családbarát Munkahely pályázat díjátadó ünnepségén hangsúlyozta, egy ország akkor lehet sikeres, ha a munkahelyeken támogatják a családalapítást, a családi életet, és ha ezzel párhuzamosan a család is támogatja a munkában való kiteljesedést.

Sokan folyamatosan megújulnak

Az egyik díjazott, a Közbeszerzési Hatóság székházában tartott rendezvényen Novák Katalin elmondta, idén 77 millió forint a támogatás teljes összege, egy cég legfeljebb 5 millió forinthoz juthat. Most 52 vállalat nyerte el a díjat, ebből heten Családbarát Munkahely címet kaptak.

– Vannak olyan munkahelyek, amelyek nem elégednek meg azzal, hogy egyszer már megkapták az elismerést. Évről évre kitalálnak valami újat, ezen a téren is folyamatosan fejlődnek – tette hozzá az államtitkár.

Emberséges főnök, lojális dolgozók

Novák Katalin kitért arra is, hogy fontosak a jó gyakorlatok, de elsősorban az emberi minőség, a családbarát hozzáállás számít. Nyáron népszerű a gyermekprogramok szervezése, amely nagy segítség a 10-11 hetes iskolai szünetben. Egyre több program szólítja meg az édesapákat is, vagy az egész családot. Sokan ugyanis idős hozzátartozójukat ápolják, amely ugyanolyan nehéz feladat, mint a kisgyermeknevelés.

– A családbarát hozzáállást megmutatja például az is, képes-e a vezető jó szívvel elengedni a munkatársát, ha annak egyik napról a másikra megbetegedett édesanyját kell gondoznia. Vagy az, tud-e örülni annak, ha a nélkülözhetetlennek tűnő kollégája bejelenti, kisbabát vár. A veszteséget megérzi a cég, de egy családbarát munkahely képes kezelni ezeket a helyzeteket, cserébe hosszútávon a munkahelyéhez lojális alkalmazottak dolgoznak a vállalatnál – mondta.

Megéri bölcsődét nyitni

Az államtitkár emlékeztetett a július 1-jén indult Családvédelmi Akciótervre is, amelynek fontos része a bölcsődefejlesztés. Az elmúlt években a hagyományos bölcsődék mellett megjelentek a mini- és a családi bölcsődék, továbbá a munkahelyiek is, utóbbiak finanszírozása jövőre a duplájára emelkedik.

– Ez azt jelenti, hogy költségvetési szervezeteknél 700 ezer, míg a forprofit szektorban jövő évtől 350 ezer forint lesz évente a támogatás gyermekenként – mondta Novák Katalin. – Annyi bölcsődei férőhely lesz Magyarországon rövidesen, amennyire szükség van, és egyetlen családnak sem jelent majd problémát, hogy bölcsődében helyezze el a gyerekét, ha a szülők dolgoznak, vagy ha valaki a gyermekét egyedül neveli.

A műtét költségét is a cég állta

Idén nagyvállalati kategóriában díjat kapott a Bridgestone Tatabánya Termelő Korlátolt Felelősségű Társaság, a Fastron Hungaria Kft., a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., a BKÜ Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zártkörűen Működő Részvénytársaság, valamint az IBM Hungary ISSC Kft.

A költségvetési szervezetek kategóriájában az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank és az Alkotmányvédelmi Hivatal is a díjazottak között van, valamint a váci, a szolnoki, a szentendrei és a nyíregyházi önkormányzat, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, több megyei rendőr-főkapitányság, bíróságok, kórházak, egyetemek, továbbá büntetés-végrehajtási intézetek vehettek át elismerést.

Az autókereskedéssel foglalkozó váci Lukács és Tamás Kft. az egyik díjazott. Lukács Tamás Katalin tulajdonos a csalad.hu-nak elmondta: másodszor kapták meg az elismerést. A családi vállalkozásban több generáció dolgozik együtt több évtizede.

– Az egyik kolléganőnek fogyatékkal született a gyermeke – mesélte a cégtulajdonos. – Minden kapcsolati tőkét megmozgattunk annak érdekében, hogy a kisgyermek implantátumot kapjon, a műtét minden költségét a cég vállalta. A családnak gyakran kell orvosi vizsgálatra mennie Szegedre, ilyenkor a cégünk egyik autójával viheti kisgyermekét az anyuka, aki csökkentett munkaidőben dolgozik, de teljes munkaidős fizetést kap.