Zöldbe öltözött az ország - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Zöldbe öltözött az ország

IKSZ
2019. jún. 7. 10:58
Életmód

A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva a fenntarthatóság és a környezetvédelem problémájára hívták fel a figyelmet a „Zölden Jobb!” mozgalom sztár résztvevői.

Az „Zölden Jobb!” mozgalomhoz idén csatlakozott Gálvölgyi János, Till Attila, Szakács Gergő, a Liu testvérek, és mint fő támogató, Puskás Peti is.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) felhívásához csatlakozva több ezren öltöttek zöld pólót országszerte; magánszemélyek, óvodák, iskolák, munkaközösségek, valamint számos médium szerkesztősége is részt vett a kezdeményezésben. Az IKSZ célja idén is az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára.

A kezdeményezésben évről évre egyre többen vesznek részt azzal, hogy zöld pólós fotót posztolnak magukról a közösségi média felületeken, azonban a beérkezett képek és videók ennél többet is megmutatnak. Országszerte óvodák, iskolák, közösségek használják ki a mozgalom adta lehetőséget a környezetvédelmi szemléletformálásra, és tartanak szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos témanapot, környezetvédelmi aktivitásokat, vagy éppen kirándulást szervezzenek, ezzel is aktívan téve is környezetünkért.

– A klímaváltozást sajnos már a saját bőrünkön érezhetjük. Európában pedig a túlfogyasztás soha nem látott méreteket ölt, idén minden eddiginél korábban, már május 10. napjára feléltük az idei évre rendelkezésre álló készleteinket. Ha a hulladékok szelektív gyűjtése és az újrahasznosítása, köztük az italos kartonok szelektív gyűjtése tudatos és rendszeres tevékenységgé válik a mindennapjainkban, akkor elindulhatunk a változás útján – fogalmazott Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. – A„Zölden Jobb! mozgalmunk révén azt szeretnénk elérni, hogy ne csak az öltözékünk, de a szívünk is zöld legyen!” – tette hozzá.