2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Zenés esték Kőszegen

2018. Július 12. - 2018. Augusztus 31.

Ingyenes és kedvezményes programokkal, kulturális kincskeresővel, vezetett sétákkal hétvégente pedig zenés estékkel várják augusztus végéig a Kőszegre látogatókat - közölték a Helló Nyár Kőszeg Rád Vár elnevezésű programsorozat szervezői.

Csütörtök este, a Kőszegi Várszínház bemutatójának napján indul útjára a főtéri zenés esték programsorozat, melynek jegyében fúvós zenével köszöntik a Hajmeresztő című zenés bűnügyi társasjáték bemutatójára érkezőket - mondta el Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. Hozzátette: ezután minden hétvégén, péntektől vasárnapig különböző zenei élményekkel, kirakodóvásárral, gasztronómiai programok várják majd a látogatókat, a belvárosban sétálókat.

Az igazgató a sajtótájékoztatón bemutatott egy digitális eszközt is, amely a Jurisics-vár és az ott rendezett kiállítások megtekintésében nyújthat segítséget mindazok számára, akik a feliratoktól bővebb információkat igényelnek.

Győrffy Gábor, Kőszeg turisztikai menedzsere elmondta: hétfőnként délelőtt 11 órakor ingyenes városnéző séták indulnak a helyi Tourinform iroda elől, a kalandosabb kedvűek ugyancsak hétfőnként kedvezményes áron kenuzhatnak a Gyöngyösön, keddenként gokart akadémiát szerveztek a helyi gokartpályán gyermekeknek, szerdánként ingyenes vezetett sétát tehetnek a látogatók a Kőszegi Virágudvarban, csütörtökönként 10 órakor pedig a Hősök tornyát lehet megtekinteni belülről ingyenes idegenvezetéssel.

Győrffy Gábor szólt arról is, hogy a programok részletesen megtalálhatók a hellomagyarország.hu honlapon és a megújult koszeg.hu honlapon.

(MTI)

Időpont: július 12. - augusztus 31.

Helyszín: Kőszeg