2019-02-22 15:00:00 Rád hagyományozom

Vígjáték a vajdasági Tanyaszínházban

2018. Június 28. - 2018. Június 28.

A Pé'z hova mész? című vígjátékkal indul idén turnéra a 41. évadát kezdő vajdasági Tanyaszínház, amely ezúttal huszonnégy helyre látogat el, és néhány hét alatt összesen mintegy ezer kilométert tesz meg traktorral.

Magyar Attila főkoordinátor elmondta: a Tanyaszínház Marin Drzic horvát drámaíró Dundo Maroje című művét használta fel előadása alapjául, amelynek a Pé'z, hova mész? címet adta.

A reneszánsz kori drámaíró darabja szellemessége miatt máig népszerű, így Magyarországon is többször játszották. Az eredeti történet a rómaiakat utánozni igyekvő dubrovnikiak nevetségessé válásáról, a pénz uralmáról és a hatalomvágyról szól.

Az előadást két fiatal színész, Ricz Ármin és Berta Csongor rendezi, a főszerepet pedig az Újvidéki Színház színésze, Huszta Dániel játssza.

A turné július 21-én kezdődik, a hivatalos bemutatót pedig a Tanyaszínház központjában, az észak-bácskai Kavillón július 28-án tartják. Az augusztus 13-i zentagunarasi előadás a világhálón is követhető lesz élőben, az utolsó előadást pedig augusztus 15-én láthatja a közönség Zentán.

A vajdasági Tanyaszínházat 1978-ban alapították, korábban csacsifogattal, ma már traktorral járja a vajdasági falvakat. Olyan helyekre mennek, ahol nincs alkalmas terem a kőszínházak előadásainak befogadására.

(MTI)

Időpont: július 28.

Helyszín: Kavilló