2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Újévköszöntő tánckoncert Szolnokon

2018. Január 13. - 2018. Január 13.

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen. A tánckoncert műfaját Izaki Maszahiro karmester álmodta meg hét évvel ezelőtt - közölte az esemény sajtófőnöke.

Tibenszky Móni Lisa tájékoztatása szerint a Napszédítők - Nemzeti Tánckoncert című produkció során a népmesékből ismert bűvös hetes szám Liszt, Bartók és Kodály művészetén keresztül nem csupán a zene "mesebeli álomországába" röpíti el a hallgatóságát, hanem a néptánc leghitelesebb hazai előadóinak közreműködésével az autentikus népzenei kultúra sajátosan magyar, édes-keserű világába is elkalauzolja a közönséget.

Az Izaki Maszahiro karmester által megálmodott tánckoncerteken egyenértékű a zene és a tánc szerepe. A tánc révén láthatóvá vált a zene - idézi a közlemény a karmestert. Az elmúlt hét év alatt a népi tánc, a mozgásszínház, a modern tánc, a balett és a versenytánc is szerepet kapott a szimfonikusok színpadán, a legjelesebb magyar művészeti együttesek közreműködésével- olvasható tájékoztatásban.

Az újévköszöntő produkciókban a szimfonikus zenekar mindig más-más arcát láttatta, kivétel nélkül mindig telt ház előtt. Az idei tánckoncert visszakanyarodik a legelső produkcióhoz, a magyarság és a népdalok világához.

A produkció házigazdája Ókovács Szilveszter.

(MTI, Fotó: Mészáros János/MTI)

Időpont: január 13. 19:00

Helyszín: Szolnoki sportcsarnok