2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Korniss Dezső-kiállítás

Magyar Nemzeti Galéria

Hogyan kapcsolta össze munkásságában a népművészetet és a modernizmust Korniss Dezső? - ezt a kérdést kutatja a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Csak tiszta forrásból címmel szerdától látható kiállítása.

 Tudj meg többet »

Munkácsy-kiállítás Szolnokon

Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz - közölte a Tisza-parti város polgármestere a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 Tudj meg többet »

Az ismeretlen Görgei - kiállítás

Magyar Nemzeti Múzeum

Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Ady Endrére emlékeznek Debrecenben és Nagyváradon

Debrecen

Közös programokkal emlékezik Debrecen és Nagyvárad a 100 éve elhunyt Ady Endrére - jelentették be Debrecenben sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

A Dömötör-torony meséi - kiállítás Szegeden

Szegedi Dóm

A város egyik legrégebbi műemlékét bemutató kiállítás nyílt A Dömötör-torony meséi címmel csütörtökön a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

 Tudj meg többet »

Interaktív Móricz-kiállítás Leányfalun

Leányfalu

Kinek a hangja? címmel interaktív állandó kiállítás nyílt Móricz Zsigmondról Leányfalun.

 Tudj meg többet »

Andy Warhol kiállítás

Munkácsy Múzeum

Andy Warhol megosztó művész, különös egyéniség volt, akinek munkásságát lehet szeretni, és el lehet utasítani, de a művészet iránt érdeklődőknek nem lehet kikerülni a vele való találkozást - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős államtitkára kedden, Békéscsabán.

 Tudj meg többet »

Kiállítás japán antik gyermekkimonókból Pécsen

Művészetek és Irodalom Háza

Japán antik gyermekkimonókból és úgynevezett japonizáló dekormotívumokat megjelenítő Zsolnay-porcelánokból nyílt kiállítás csütörtökön Pécsen, a Művészetek és Irodalom Házában.

 Tudj meg többet »

Kockakiállítás nem csak „kockáknak”

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján február közepén 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. Február 28-án nyitja meg kapuit Európa legnagyobb, LEGO® kockákból épített utazó kiállítása. A lengyel szervezők a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállították Budapestre.

 Tudj meg többet »

A pécsi mamut maradványai a Janus Pannonius Múzeumban

Janus Pannonius Múzeum

A 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek fellelhető preparátumaiból és a jégkorszak állatainak ősmaradványaiból nyílik kiállítás március elsején a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) természettörténeti osztályán - tájékoztatott a közgyűjtemény.

 Tudj meg többet »

David Lynch fotóiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

Péntektől látogatható David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban, amely a 3. Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye is egyben.

 Tudj meg többet »

Csillagtól csillagig tart az Egri Tavaszi Fesztivál

Eger

Idén is Csillagtól csillagig mottóval rendezik meg az Egri Tavaszi Fesztivált, amely immár hagyományosan a 2018. évi egri csillag bor bemutatásától az Egri Csillag Weekendig tart - közölte az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón a főszervező Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

 Tudj meg többet »

Tavaszi fesztivál Tatabányán

Tatabánya

Irodalmi, zenei, színházi és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket a Tatabányai Tavaszi Fesztivál március 19. és április 5. között a Vértes Agorájában, a városi múzeumban és a Jászai Mari Színház, Népházban.

 Tudj meg többet »

Nemzetközi kiállítás a Népi Iparművészeti Múzeumban

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

Rings in water (Vízgyűrűk) címmel nyílik nemzetközi formatervezői kiállítás a budapesti Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban március 22-én.

 Tudj meg többet »

Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Debrecen

Huszonhét kortárs magyar drámát láthat a közönség az idei DESZKA fesztiválon március 29. és április 6. között Debrecenben.

 Tudj meg többet »