2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Komolyzene és dzsessz a nagykanizsai tavaszi fesztiválon

2018. Március 19. - 2018. Március 28.

Országos és nemzetközi hírű előadóművészek és a helyi művészeti élet kiválóságai is szerepelnek a nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztiválon, amelynek keretében tíz nap alatt nyolc program várja a látogatókat.

A még az 1990-es években indult programsorozat évek óta tavaszi fesztiválként szerepel, a szervezők a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének tagjaként állítják össze a programokat.

A tíz nap alatt nyolc programot felvonultató fesztivál egyes rendezvényeiről Marics Zsuzsanna művelődésszervező elmondta: a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsora szerepel nyitányként, a sokszínű tánckavalkádot természetesen élő zenei kísérettel mutatják be a közreműködők.

Három színházi estre is várják a közönséget, elsőként Gogol monodrámájára, az Egy őrült naplójára, amelyet Bodó Viktor rendezett és Keresztes Tamás ad elő. Először vendégszerepel Nagykanizsán a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amely a Mohácsi János által színpadra állított A falu rossza című népszínművel mutatkozik be. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című, Besenczi Árpád által rendezett vígjátékát viszi el Nagykanizsára.

A dzsesszkedvelőknek két programot is kínálnak, elsőként egy Gershwin-estet, a szerző születésének 120. évfordulójához kapcsolódva, Karosi Júlia kvartettjének feldolgozásaival. A helyi művészeti életet képviseli a Kanizsa Big Band, amely vendégként az énekes Pecze Zsófiával és a trombitás Pecze Balázzsal együtt lép majd színpadra.

A barokk és reneszánsz muzsika Európa szerte ismert előadója, Kónya István lantművész is fellép Nagykanizsán, aminek külön érdekessége, hogy bár helyi születésű zenészről van szó, a városban utoljára nyolc éve koncertezett.

A kanizsai tavaszi fesztivál keretében idén is rendeznek kiállítást, amelyen ezúttal a helyi foltvarrók kreatív és változatos munkáit tekinthetik meg a látogatók.

(MTI)

Időpont: március 19-28.

Helyszín: Nagykanizsa