2019-02-23 19:00:00 Csángó Bál a Millenáris parkban

Kolbásztöltő fesztivál Komlón

2018. Február 3. - 2018. Február 3.

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt.

Polics József a mecseki város polgármestere elmondta, hogy a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvényt reggel 8 órakor "látványdisznóvágás" indítja. A 200 kilogrammos malacot az Eszperantó téren hagyományos módon vágják le, majd disznótoros finomságokat készítenek belőle - ismertette a városvezető, aki kiemelte: a programelem igen népszerű a város lakóinak körében, ugyanis sokan "nem látnak ilyet manapság".

Délelőtt a városi sportcsarnokban a 6-8 főből álló csapatoknak két óra áll rendelkezésre a kolbásztöltésre, amelyhez 10 kilogramm húst kapnak. Teljesítményüket egy hat főből álló - Pichler József éttermi mester vezette - szakmai zsűri fogja értékelni, az eredményt 17 órakor hirdetik ki - tette hozzá.

Polics József kiemelte azt is, hogy az idei fesztivál díszvendége Beleznay Endre színművész lesz, a rendezvény egész ideje alatt zenekarok, valamint a mohácsi busók gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

Az esemény nézői sportcsarnok előtti sátorban kóstolhatják meg a finomságokat.

(mti)