2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Kockakiállítás nem csak „kockáknak”

2019. Február 28. - 2019. Június 16.

A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján február közepén 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. Február 28-án nyitja meg kapuit Európa legnagyobb, LEGO® kockákból épített utazó kiállítása. A lengyel szervezők a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállították Budapestre.

A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült 7 méteres Batmobil, melyet Batman 1:1 méretarányban megépített alakja kísér. A denevérember történetének helyszíne, Gotham City hatalmas városa is látható lesz, ahol a hős barlangja, a Wayne Tower felhőkarcoló, nyomógombokkal működtethető vonatok és interaktív makettek ejtik ámulatba a látogatókat.

A kiállításban több mint száz bemutatott modell közül a leglátványosabbak:

  • Egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki.
  • A Guiness rekord esélyes Ferris Wheel – A világ legnagyobb LEGO® kockákból épített óriáskereke.
  • A S.H.I.E.L.D. titkosszolgálat fiktív légibázisa, a Helicarrier repülőgép anyahajó több mint 5 méteres modellje.
  • A szuperhősök: Spiderman, Iron Man, a 2,5 méteres Hulk életnagyságú rekonstrukciói.
  • Peter Sagan, szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje, a Sportcsillagok utcájában.
  • Csillagok Háborúja (Star Wars®) zóna a sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival, jeleneteivel, fegyvereivel és csatáival.

A kiállítás nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is rendkívüli szórakozási lehetőséget kínál. A Fun Park 400 négyzetméteres játszóházában Duplo® és LEGO® elemekkel játszva engedhetjük szabadon a fantáziánkat.

Budapest ismert nevezetességei: a Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya készült el, 1:3 méretarányban.

Időpont: február 28. - június 16.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum