2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Kiállítás a művészet és a gazdaság kapcsolatáról

2017. Október 13. - 2018. Január 14.

A képzőművészet, illetve a művész és a gazdaság kapcsolatát kutatja a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) Gazdálkodj okosan! címmel csütörtökön megnyílt kiállítása.

A Lumú legfrissebb kiállításának címadó darabja a Hejettes Szomlyazók művészcsoport 1989-es installációja, amely a Monopoly ideológiailag elfogadható párdarabjaként megalkotott szocialista társasjátékot idézi meg - mondta el a tárlat csütörtöki sajtóvezetésén Timár Katalin.

A kiállítás kurátora elmondta, a bemutatott anyagban a Lumú gyűjteményéből származó és kölcsönzött műalkotások egyaránt felbukkannak.

Timár Katalin felhívta a figyelmet Szarka Péter Contemporary című munkájára, amely a tárlat egyfajta "metaforájaként" is felfogható. A mai közbeszéd ugyanis egyre inkább gazdasági folyamatokként írja le a társadalmi jelenségeket, és ez alól nem vonhatja ki magát a művészet sem - jegyezte meg.

Szarka Péter nyomatán mintha egy tőzsdei jelenet tűnne fel, a homályos kép azonban elgondolkodtatja a nézőt arról, hogy nem csupán a képzelete vetít-e bele ilyen jelentést a műalkotásba - mondta el a kurátor.

(MTI, Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Időpont: október 13. - 2018. január 14.

Helyszín: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Bővebb információ.