2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Kiállítás a magyar hadifoglyok sorsairól

2017. December 21. - 2018. Január 28.

A Hadifogoly magyarok a nagy háborúban címmel nyílt nemzetközi multimédiás vándorkiállítás csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeumban.

A magyar történelem szomorú és kissé elfeledett része az, hogy mi történt a magyar hadifoglyokkal az első világháborúban és utána - mondta Farbaky Péter, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója a tárlat megnyitóján.

Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója kiemelte: ez a mostani kiállítás azért is értékes, mert a nagy háború talán legmegrendítőbb és legtöbbeket érintő fejezetét mutatja be konkrét emberi sorsokon, személyes történeteken keresztül.

A konkrét embereket és sorsokat középpontba állító tárlat korabeli fotók, használati tárgyak, dokumentumok, személyes levelezések segítségével élményszerűen és izgalmasan nyújt átfogó képet a hadifogság teljes témaköréről, többek között a táborok mindennapjairól, a fogolyművészetről, a fogva tartó országok hadifoglyokhoz való viszonyulásáról, valamint a táboron kívüli világ és a fogvatartottak kapcsolatáról.

(MTI)

Időpont: december 21. - január 28.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma